Paardengeneeskunde van A tot Z

Onze dierenkliniek biedt complete veterinaire zorg voor paarden, pony’s en ezels in regio Limburg en de grensgebieden. Onze ambulante paardenpraktijk is volledig ingericht voor diagnostiek en behandeling van uw viervoeter. Wij beschikken over moderne echografische en röntgenologische apparatuur voor beeldvorming en keuring, en daarnaast zijn wij volledig uitgerust om tandheelkundig onderzoek en behandeling van uw paard te verzorgen. Dit doen wij in alle rust en kalmte om uw dier een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Wilt u informeren naar de mogelijkheden, of een afspraak maken, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wat kunnen wij voor uw paard betekenen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. U kunt bij ons terecht voor vaccinaties, wormonderzoek van de mest en bloedonderzoek van uw dier. Wij beschikken over inpandige apparatuur voor bloedanalyse, zodat resultaten van bloedonderzoeken meestal snel beschikbaar zijn.

Wij bieden spoeddienstverlening voor uw dier in nood. Denkt u dat uw paard koliek heeft, is er een ongeluk gebeurd of heeft u anderszins een vermoeden van spoed? Dan zijn wij continue bereikbaar via ons telefoonnummer 046 – 3030 113. Lees onze pagina over spoed voor meer informatie.

Zowel voor acute wonden (eventueel spoed) als chronische, niet-helende wonden kunt u bij ons terecht. Wij onderzoeken en beoordelen de wond en kiezen samen met u een behandeltraject dat geschikt is voor uw dier.

U kunt bij ons terecht voor reguliere gebitscontroles maar ook voor de meer uitgebreide behandeling van parodontitis, snijtandaandoeningen (EOTRH) en ongezonde kiezen waarbij wellicht extractie de beste keuze is. Kijk voor meer informatie op de pagina tandheelkunde.

Wij beschikken over moderne apparatuur om uw paard echografisch en röntgenologisch te onderzoeken wanneer problemen in het lichaam de beweging verstoren. Wanneer uw dier kreupel is, kunnen wij zowel op locatie als bij ons op de kliniek deze diagnostiek uitvoeren. Onze kliniek heeft alle faciliteiten in huis, zoals een harde en zachte volte en een monsterbaan, waar we uw dier in alle rust en met privacy kunnen onderzoeken.

Onze arts kan paarden beoordelen in het kader van aankoop- of verkoopkeuringen. Dit kan zowel op locatie als op onze kliniek. De klinische keuring omhelst de volledige uitwendige beoordeling van het paard door middel van onderzoek en inspectie van alle vitale functies, het uitwendige lichaam en de beweging. Daarnaast kunnen wij röntgenfoto’s maken en echografisch onderzoek verrichten voor meer intensieve analyse van de gezondheidstoestand van het dier.

In het voorjaar kunt u bij ons terecht voor de vruchtbaarheidsbegeleiding van uw merrie, of voor de zorg van een pasgeboren veulen. Rondom de bevalling kunt u bij ons terecht voor advies en assistentie. ls er tijdens de bevalling het vermoeden van een probleem, bel dan meteen ons telefoonnummer via 046 – 3030 113 aangezien er mogelijk een spoedsituatie aan de hand kan zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Wij zenden maximaal een keer per maand een e-mail met medische informatie, klinieknieuws of interessante aanbiedingen. Lees hier meer.

  • Openingstijden
  • 08.30 - 17.30 Maandag
  • 08.30 - 17.30 Dinsdag
  • 08.30 - 17.30 Woensdag
  • 08.30 - 17.30 Donderdag
  • 08.30 - 17.30 Vrijdag
  • spoeddienst Zaterdag
  • spoeddienst Zondag

Copyright © 2024 Dierenkliniek Bingelrade BV.